Добро дошли на званичну презентацију Јавног предузећа за комуналне услуге "Kомуналац" из Kањиже. На наредним страницама можете пронаћи све информације о нашем пословању, као и о услугама које пружамо.

    

      O nama


Preduzeće je osnovano 1976. godine od strane Skuštine opštine Kanjiža kao OOUR «Komunalac»  Kanjiža u skladu sa Zakonom o udruženom radu.
U to vreme preduzeće je imalo dva sektora: Sektor za čistu komunalnu delatnost i sektor za izvođenje građevinskih radova, sa ukupno 80 zaposlenih.
Godine 1992. godine u skladu sa zakonskim propisima Skupština opštine Kanjiža je donela odluku o restrukturiranju preduzeća i kao rezultat te promene preduzeće je podeljeno na dva nova preuzeća: na Javno komunalno preduzeće «Komunalac» p.o. Kanjiža, za vršenje čisto komunalnih poslova na teritoriji opštine Kanjiža, i na Građevinsko preduzeće «Ekostan» p.o. Kanjiža, sa danom upisa u sudski regitar 05. 01. 1993. godine, dok je Komunalno preduzeće «Komunalac» p.o. Kanjiža brisano iz sudskog registra usled podele.
Danas Javno preduzeće za komunalne usluge «Komunalac» Kanjiža, Narodni park br. 5. osnovano od strane Skupštine opštine Kanjiža, u državnoj svojini Republike Srbije, upisano je kod Agencije za privredne registre Republike Srbije pod brojem BD 72632/2005 i posluje kao takvo. Matični broj preduzeća je 08411131 i vrši komunalne poslove  od opšteg interesa.


Copyright © 2012 InterSoft Sva prava zadržana.